Rally slams MTA L train shutdown plan forud for offentligt møde

Rally slams MTA L train shutdown plan forud for offentligt møde

Forud for et offentligt møde onsdag fratrødte frustrerede pendlere og slog MTA’s plan for alternative servicemuligheder til næste års L-train shutdown.

Ryttere kunne kun give skriftlige bemærkninger på den informative session om L-toget afbrydelse, men en gruppe af beboere og transportforkæmpere gav udtryk for deres frustration på forhånd.

Mange er meget bekymrede over den alternative busplan for 14th St.. ‘Virksomheder på 14th St. siger til mig:’ Vent et Moncler Sale øjeblik, vil busbanen kun begynde på 3rd Ave. Men jeg er her på 2. Ave. Hvad med mig? Hvad med os? Vi skal have gridlock indtil 3. Ave. Det er ikke rigtigt, ’sagde resident Kate Birmingham. ‘Eller folk siger,’ Hvad mener du det vil kun være to timer om morgenen og to timer om eftermiddagen? Det er ikke OK! ”

Fra april 2019 lukker Canarsie Tunnel mellem Manhattan og Brooklyn i 15 måneders reparationer, der skyldes oversvømmelseskader fra orkanen Sandy.

Det betyder, at L toget-tjenesten vil blive suspenderet mellem 8. Ave. og 14. St. i Chelsea og Bedford Ave. i Brooklyn.

For at kompensere for det, vil service blive bøjet op på G, J, M og Z linjer. Yderligere færge og bus service vil også blive tilføjet.

Transit advocacy gruppe Transport alternativer udstedt en rapport forud for mødet, peger på, hvad gruppen ser som mangler Moncler Outlet i planen for den travle korridor. De opfordrede til busstoppeforbedringer, et effektivt betalingssystem eller slet ingen billetpris.

‘Vi mener, at MTA bør tage et hårdt kig på at gøre M14 til at prioritere busfrit og alle busbusserne gratis. Se på hvad de gør nu: Når en metro går ud af drift, er busbusserne gratis’ Paul Steely White, den administrerende direktør for gruppen, sagde i rallyet.

Men Andy Byford, den nye præsident for New York City Transit, opfordrede forsigtighed til en sådan plan.

‘Det er en mulighed, men vi vil gerne gøre det roligt, vi vil overveje alle konsekvenserne,’ fortalte Byford NY1. ‘En af ulemperne ved at gøre det fri er, at du så vil se mange flere mennesker svæve mod den bus, og du kan ende med en utilsigtet konsekvens.’