Ranchere finder måder at leve med ulve på trods af døden hos hunde

Ranchere finder måder at leve med ulve på trods af døden hos hunde

15M, eller ‘Carters Hope’, blev den første canadiske ulv fanget til genindførelse i Yellowstone National Park. Han blev alfa-mand af Washakie Pack og var sammen med sin kompis den første til heden uden for Yellowstone efter genindførelse. Carter ‘ s Hopp rejste fem pupper, før de blev dræbt 26. oktober 1997, for at dyrke dyr på Diamond G Ranch i Dunoir Valley, og er nu monteret på Shoshone National Forest Wind River Ranger District kontor uden for Dubois. (Ryan Dorgan, Star Tribune)

15M, eller ‘Carters Hope’, blev den første canadiske ulv fanget til genindførelse i Yellowstone National Park. Han blev alfa-mand af Washakie Pack og var sammen med sin kompis den første til heden uden for Yellowstone efter genindførelse. Carter ‘ s Hopp rejste fem pupper, før de blev dræbt 26. oktober 1997, for at dyrke dyr på Diamond G Ranch i Dunoir Valley, og er nu monteret på Shoshone National Forest Wind River Ranger District kontor uden for Dubois. (Ryan Dorgan, Star Tribune)

Ca. et år efter, at grå ulve blev genindført til Yellowstone National Park, ankom de til ranchen. De store hjørnetænder sår ødelæggelse og dræbte 61 kalve i en besætning på 800. Nogle gange blev slagtekroppene fundet i manglede stykker. Andre gange forsvandt de simpelthen.

Jon holder konvolutter af billeder for at dokumentere blodbadet. En dag i november stod han i sit køkken i en hvid og tan knap ned skjorte gemt i mørkeblå Wranglers, han vendte sig gennem billederne.

Man viser en hest, der havde været død i 36 timer. En anden er en kalve taget ned 200 meter fra huset.

‘Dette er en årlig kvede, ulvene dræbte. En sår og unger kom ned for at spise den, og ulvene dræbte ungerne,’ sagde Jon.

I to årtier har robinetterne mistet hundredvis af køer og kalve, fem heste, syv hunde og en 11 dages gammel malet colt til ulve.

‘Vi lærte rigtigt tidligt at begynde at dokumentere og tage billeder,’ sagde Debbie. ‘Nogle gange er det virkelig svært at gøre, ligesom med mine hunde, at tage billeder af døde hunde. Men du var nødt til at gøre det, hvis du ikke havde beviset, fungerede det ikke. ‘

Men blandet i den stak af billeder, og på Debbie’s computer, hvor hun holder digitale billeder, er der tusindvis af billeder af ulve selv.

Parret beskriver dem med lige følelser.

‘Dette var Paul, fanget i en fælde,’ sagde Jon og kiggede på et billede af en sort ulv han hed. ‘Vi fangede ham, da han var en valp i august. Han vejede 42 pund og vi fangede ham igen i november og han vejede 90 pund. ‘

‘Vi plejede at gå ud og tælle hvalpene godt, vi gør stadig for at se, hvor mange hvalpe de har. Der er fem her.’ De er ægte unike dyr, selv i en ung alder. ‘

Robinetts forhold til ulve på en eller anden måde indkapsler rejsen efterfulgt af Wyoming s ranchere, bevarere, jagere, politikere og rekreationister i de sidste 20 år.

Disse forhold har til tider været fyldt med frustration, vrede, tristhed og ærefrygt. Jon var involveret i en af ​​de første retssager indgivet mod den føderale regering efter at ulve blev genindført. Debbie købte ulvejagt licenser. Men de bruger også timer roaming bjergene, håber at fange glimt af de store hjørnetænder.

Nogle af de røde følelser forbundet med dyrene efter deres genindførelse er faldet i de senere år, selvom kofanger, der kalder ulve stats sponsorerede terrorister eller fortæller folk at skyde, skovle og holde op er ikke ualmindelige. Wolf management møder, der engang trak hundredvis nu kan kun bringe en håndfuld.

Jon ønskede at arbejde med kødædende dyr fra begyndelsen. Han troede på, at mennesker og ulve kunne eksistere sammen. Nogle tidlige ulv-modstandere begynder også at finde en mellemplads.

En afvanding fra Robinetts, kollega Dubois-områdets rancher Reg Phillips bygger en lignende tolerance for de sultne kødædende dyr, så længe ulve styres, og ranchere bliver betalt for husdyrdræber.

‘Jeg kan godt lide dyreliv, jeg elsker at se på store elg og hjorte, og jeg kan godt lide at se grizzlies,’ sagde Phillips. ‘Wolves, de’ er store og pæne. Men de er også store Billige Moncler Jakke Herre og kødædende. Hvis de ville klare ulve, kunne jeg godt acceptere en lille larceny, et lille dødsfald. ‘

Ingen har et fast antal af hvor mange ulve, der engang vandrede Wyomings bjerge og sletter, men alene mellem 1893 og 1927 dræbte jægere mere end 36.160 ulve i cowboystaten ifølge et 1954-udgave af Wyoming Wildlife magazine.

I slutningen af ​​maj 1943 skød en fårherrer på Wind River Indian Reservation den sidst kendte i Wyoming. Fish and Wildlife Service erklærede Wyoming fri for ulve.

Grizzly bjørne fulgte en lignende bane, med kun et par dusin tilbage dybt inden for Yellowstone.

Det betød en hel generation af ranchere i nordvest Wyoming behandlede aldrig græskvæg og får sammen med store rovdyr.

Jon og Debbie er ikke fremmede for at ranchere i Vesten. Jons bedstefar bosatte sig uden for Casper i slutningen af ​​1800’erne. Debbie s forældre kom til Casper i slutningen af ​​1940’erne.

Jon husker historier fra gamle timere om at leve og arbejde med ulve, kødædende kyllinger langt væk fra den tid yngre generationer overtog.

Han og Debbie mødtes i femte klasse og giftede sig uden for gymnasiet. De klarte rancher på tværs af Wyoming og Texas, før de blev ledere af Diamond G Ranch uden for Dubois i 1989.

Et par år efter at ulve begyndte at flytte på ranchen, var ejeren klar til at sagsøge.

‘Der er tid og sted for alt. Det er måske ikke det rette sted,’ sagde Jon. ‘De fleste ranchers henvendte sig til, at de mister X antal køer, og så mister du 5 til 6 procent til ulve, de forsøger at leve, og det er et unødvendigt tab.’

Mange af hans ranching naboer uden for Dubois og i andre dele af det nordvestlige hjørne følte sig tilsvarende. For at fjerne frygten og opveje ulven dræber, Defenders of Wildlife, en national vildtforening gruppe, oprindeligt etableret en betalingsfond for ulv dræber til kvæg og får. Staten overtog senere betalinger.

Hver rancher med en bekræftet ko, kalv eller tyr som blev dræbt af Moncler Sale ulve ville modtage syv gange dyrets værdi for at tage højde for andre, der sandsynligvis blev dræbt og ikke fundet. Det hjalp med at holde rancher i live, men det helbrede ikke sårene.