Burin Peninsula MHAs forsvarer indsatsen på Arctic Surf Clam kvote

Burin Peninsula MHAs forsvarer indsatsen på Arctic Surf Clam kvote

Burin Peninsula Liberal MHAs Carol Anne Haley og Mark Browne reagerer på kommentarer fra tidligere MHA og MP Bill Matthews vedrørende den føderale regering re tildeling af en del af den arktiske surf clam kvote i Clearwater Seafoods Inc.

Matthews, der talte om VOCM Open Line-opkald i programmet på onsdag, kritiserede Haley, MHA for Burin Grand Bank og Browne, MHA for Placentia West Bellevue, der foreslår Burin Peninsula-repræsentationen, er den svageste, det har været siden provinsen sluttede sig til Canada.

Department of Fisheries and Oceans (DFO) meddelte den 21. februar, at 25 procent af Clearwater kvoten, som selskabet forarbejdede på sin fabrik i Grand Bank, vil blive givet til en ny aktør, Five Nations Clam Company, en virksomhed bestående af af oprindelige grupper, der deltager i Premium Seafoods i Nova Scotia.

Matthews, en indbygger fra Grand Bank, repræsenterede også regionen i sin tid i politik.

vi lærte i september i september at DFO havde til hensigt at tildele 25 procent af surfkvamekvoten fra Clearwater til en ny aktør. Der blev afholdt et møde mellem byen Grand Bank, tidligere MP Judy Foote og mig selv sammen med fiskeri- og oceanminister Dominic LeBlanc. Vi imponerede over ministeren, hvordan denne beslutning ville påvirke den nuværende operation negativt, sagde Haley i en pressemeddelelse.

Ugen skrev jeg minister LeBlanc på vegne af dem, der var ansat i produktionsanlægget i Grand Bank, og dem, der besatte Clearwater-fartøjerne, og angav endnu en gang den negative indvirkning dette vil få på en vellykket industri og de mennesker, der er ansvarlige for den succes. Derudover har Premier Dwight Ball, minister for fiskeri- og jordressourcer Gerry Byrne og jeg været i regelmæssig kontakt med byen Grand Bank for at løse situationen. At sige, at vores regering har været stille på dette problem er uheldig. der sagde, at han og Haley tager undtagelse fra Matthews forslag om, at de gør deres arbejde for at repræsentere regionen, tog sigte på rekordet fra den tidligere regering.

minde den tidligere parlamentsmedlem, at en af ​​de største, mest teknologisk avancerede primære forarbejdningsanlæg i denne provins, Marystown-fiskeværket, blev lukket, og hundredvis af arbejdspladser, der blev lovet at blive opretholdt, blev udslettet under den tidligere progressive konservative administration, sagde Browne.

Fishery Products International blev solgt, der var en forpligtelse for året rundt job. Dette blev aldrig opfattet. Desuden blev det eneste sekundære forarbejdningsanlæg i provinsen også lukket under pc-uret og hundredvis af arbejdspladser væk. Der var to Burin Peninsula provinsielle MHA’er, der sad i kabinettet, og begge af dem besatte fiskeriministernes rolle. to MHA’er sagde, at de har arbejdet hårdt på en række initiativer til gavn for regionen, herunder at hjælpe med at sikre et tilbagebetalingslån på 17 millioner dollars til Canada Fluorspar Inc. for at genaktivere minen i St. Lawrence, en fil Haley sagde blev efterladt uafklaret for en række år under den tidligere administration.

Browne sagde, at parret er ude af drift og har også været travlt med Grieg-akvakulturprojektet, samt at arbejde sammen med en potentiel køber til Marystown Shipyard.

De var også vokale om at bringe arbejde fra Husky Energy West White Rose-projektet til Burin-halvøen, sagde han.

lobbied hårdt og er glade for, at Kiewit Offshore Services i Marystown er blevet tildelt kontrakten til at fabrikere boligkvartererne for den konkrete tyngdekraft struktur, sagde Browne.