Burnaby beboere udgør borgere ‘gruppe mod olie rørledning ekspansion

Burnaby beboere udgør borgere ‘gruppe mod olie rørledning ekspansion

‘Vi kommer fra mange forskellige baggrunde, og vi kender kun hinanden. Det eneste der forener os er, at vi ikke vil have en anden pipeline. De fleste mennesker er bekymrede over klimaforandringerne ‘, sagde Karl Perrin, gruppemedlem og UniverCity resident.’ Vores mål er at fortsætte med tingene, som de er hvad angår forankringen i Burnaby, og vi har et relativt rent hav derude. Vi ønsker ikke flere tankskibe, vi ønsker ikke et tankskib hver dag, der går i indløbet. . Folk i Vancouver vil heller ikke have det. Der er mange mennesker, der ikke vil have det. . Selvfølgelig har Kinder Morgan masser af penge for at få det til at ske. Det er ikke en let kamp. ‘

Kinder Morgan er det tredjestørste energiselskab i Nordamerika og værdiansættes til omkring 100 milliarder dollar. Virksomheden driver Trans Mountain rørledningen, der har kørt olie fra Alberta til Burnaby siden 50’erne. Kinder Morgan ønsker at tvære linjen, mere end fordoblingskapacitet fra 300.000 tønder om dagen til 750.000 for at imødekomme stigende efterspørgsel efter canadisk råolie i Asien. Den nøjagtige rute for den foreslåede tvillinglinje er ikke blevet annonceret, da virksomheden endnu ikke har ansøgt om til National Energy Board for projektgodkendelse, men den eksisterende linje løber gennem Burnaby s Forest Grove-område i bunden af ​​Burnaby Mountain og over til Westridge Marine Terminal, hvor tankskibe fylder med rå. Miljøfolk vurderer udvidelsen kan betyde 300 tankskibe i Inlet årligt.

‘Vi ønsker ikke at få Kinder Morgan-rørledningen twinned, for det ville medføre en større udvidelse af tjæresanden,’ sagde hun. ‘Det største problem er at reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer.’

Ifølge Walmsley er der potentialet for at hjem kunne potentielt blive eksproprieret for at gøre plads til tvillinglinjen, og der er muligheden for et olieudslip.

‘Vi vil virkelig fokusere på den offentlige bevidsthed om rørledningen og de konsekvenser, den ville have på vores nabolag og økosystemet på Burrard Inlet. Vi føler, at mange mennesker ikke er opmærksomme på den indflydelse det kan have på deres hjem,’ sagde hun sagde.

Det næste BROKE-møde er onsdag, august på McGill bibliotekets filial, men gruppen er stadig ved at blive organiseret, så de er ikke klar til at åbne den for offentligheden endnu. Men fremtidige planer kan involvere bladlæsning kvarterer, hosting informationstabeller på fællesskabshændelser og screening af en dokumentarfilm om tjære sandet.

‘I virkeligheden er bare ægte græsrods samfundsoprækning det, vi gerne vil gøre og opbygge en bevægelse i naboskabet imod Kinder Morgan,’ sagde Walmsley. ‘Politikerne, der kommer ud imod det, skal vide, at borgerne er bag dem, så de har mere klage .’

Burnaby seniorer ‘advokat Elsie Dean startede gruppen.

‘Jo mere jeg ser det, jo mere synes jeg det er sindssygt, hvad de foreslår,’ sagde hun.

Gruppen har endnu ikke et websted eller et kontaktnummer eller e-mail til offentligheden.

Kinder Morgan s Andrew Galarnyk sagde, at selskabet håber, at de interesserede i projektet vil engagere sig i en meningsfuld og konstruktiv dialog.

‘Transbergs offentlige høringsproces vil begynde i efteråret og omfatte muligheder for folk at lære om projektet og give feedback til projektgruppen,’ sagde han.