Burnaby fremad ‘nødopløsning’ til UBCM for at stoppe pipelineudvidelsen

Burnaby fremad ‘nødopløsning’ til UBCM for at stoppe pipelineudvidelsen

Kommuner i sin kamp mod Kinder Morgan over den foreslåede Trans Mountain Pipeline ekspansion.

På mandag stemte Burnaby byråd for at sende en nødopløsning til UBCM, der holder sin 2014-konference næste måned for at forhindre energiselskabet i at foretage landundersøgelser, da det ser ud til at tunnelere gennem Burnaby Mountain. Flytningen kommer efter, at National Energy Board har givet Kinder Morgan adgang til byland til undersøgelsesformål.

Beslutningen er kritisk over for NEBs offentlige høringsproces eller mangel heraf. En rapport for Rådet kaldte processen ‘ubalanceret, uretfærdig og forudindtaget til fordel for sagsøgerens virksomheders interesser over beskyttelsen af ​​offentligheden mod betydelige miljømæssige, sociale og økonomiske konsekvenser. ‘

Coun. Anne Kang sagde for tidligere store energiprojekter, at NEB tillod for traditionelle offentlige høringer, hvor borgere og grupper kunne vokalisere deres bekymringer og stille spørgsmål, i modsætning til den nuværende proces, hvor de kun kan indsende breve.

‘Nu ser vi tabet af begge mundtlige høringer og krydsundersøgelse af beviser fra berørte borgere og andre enheder som lokal regering som os selv, miljøgrupper eller endda advokater,’ sagde hun.

‘Jeg tror ikke, det er rigtigt. Jeg mener, at der bør være en ordentlig offentlig høring, hvor folk kan komme ind og undersøge ansøgningen, se dokumenter og beviser og stille spørgsmål, som de ’skal svare offentligt’.

Coun. Colleen Jordan noterede sig Rådets kritik er ikke forankret i sin lange holdninger mod rørledningen, men handler snarere om retfærdigheden af ​​høringsprocessen.

‘Det handler om en proces for offentligt engagement og en mulighed for at lade folk stille spørgsmål,’ sagde hun.

Borgmester Derek Corrigan gentog sine følelser og sagde: ‘Uanset om du er for eller imod Kinder Morgan-projektet, skal du have en retfærdig proces.’

Coun. Paul McDonell kaldte den aktuelle høringsproces ’så vidt du kunne gå for uretfærdighed’ og Coun. Pietro Calendino smed Harper-regeringen for at ‘fjerne borgerne fra deres demokratiske ret til at udtrykke godkendelse eller misbilligelse til et større projekt.’

Før Rådet stemte om beslutningen, sagde Corrigan, at de ikke kunne give borgerne mulighed for at tale om projektet, kan få dem til at miste tilliden til det offentlige høresystem.

‘Folk mister troen på offentlige institutioner, når folk ikke længere tror på, at processen er retfærdig, eller at de mennesker, der træffer beslutningen, rent faktisk lytter til, hvad der bliver sagt af borgerne. Det er hvad der sker her. ‘

BEMÆRK: For at indsende en kommentar skal du have en konto med mindst en af ​​følgende tjenester: Disqus, Facebook, Twitter, Google+ Du kan derefter logge ind ved hjælp af dine kontooplysninger for den pågældende tjeneste. Hvis du ikke allerede har en konto, kan du registrere en ny profil med Disqus ved først at klikke på ‘Skriv som’ knappen og derefter linket: ‘Har du ikke en? Tilmeld en ny profil ‘.

Vær venlig at holde dine kommentarer, rene, civile og respektfulde. Kommentarer, der anses for upassende eller injurierende, fjernes. Burnaby NU giver ingen garanti for kommentarer ‘faktisk nøjagtighed.

The Burnaby hilser nu dine meninger og kommentarer velkommen. Vi tillader ikke personlige angreb, offensivt sprog eller ubegrundede påstande. Vi forbeholder os ret til at redigere kommentarer til længde, stil, lovlighed og smag og reproducere dem i print, elektronisk eller på anden måde.