Butan eksplosion viser farerne ved hash olie labs

Butan eksplosion viser farerne ved hash olie labs

Eksplosionsniveauer N. Portland hjem.

2 døde i N. Portland hus eksplosion

Amy Frazier og KOIN 6 Nyheder Personale PORTLAND, Ore. (KOIN) Et hus, hvor en eksplosion dræbte to mennesker, havde omkring 200 dåser butanolie i kælderen laboratoriet hvor boligejer lavede hash olie.

Undersøgere sagde husejeren på 6432 N. Kerby havde et ulovligt hasholietab med gas i luften, at noget så lille som statisk elektricitet kunne udløse en eksplosion.

Portland politiets brandstofforskere sagde processen med at lave hasholie starter med dåser af komprimeret butangas, som ekstraheres i en større beholder gennem et hul i dåsen. Den proces er, hvad der frigiver den farveløse, lugtfri gas ind i luften.

Arson-efterforsker Joe Luiz sagde, at folk ikke forstår at gasen fylder rummet eller stadig i de åbne dåser. Boligejerne troede måske, hvad han gjorde, var sikkert.

‘Så hvad det gør er det fyldes ind i et område, der indeholder laboratoriet, og disse butangasser opbygges, og når en antændelseskilde opstår, så kan det blæse,’ sagde Luiz. ‘Det er en meget volition eksplosion.’

Luiz sagde efterforskere ved ikke præcis hvad antændte Kerby-eksplosionen, men det kunne have været noget.

Der er stor efterspørgsel efter hasholie og meget få steder er faktisk licens til at gøre det. Det, og antallet af butikker, der nu sælger de små dåser af butangas ved sagen, har politiet bekymret over, at noget som mandags eksplosion kunne ske igen et andet sted.

Mandagens eksplosion, som blev følt for blokke, udglødede helt hjemmet og det ødelagte nabostad og beskadigede et andet. Det forårsagede også ned strømledninger og sendte snavs, der flyver ind i nærliggende Peninsula Park.

Husejeren, 42 årige Matthew McCrann, døde på hospitalet efter at være blevet dårligt skadet i naboens baggård. Den anden mand, der døde, var 68 år gammel Richard Cisler, som var en entreprenør, der lavede nogle remodeling på McCranns hjem.

‘Jeg har aldrig set [en eksplosion] dette dårlige. Dette er en enorm eksplosion. Vi har set nogle meget meget ødelæggende eksplosioner og mange mennesker såret, alvorligt brændt under processen, ’sagde Luiz. ‘Dette er den første død, jeg er opmærksom på i Portland.’