Butte Union medlemmer fejrer Labor Day med picnic

Butte Union medlemmer fejrer Labor Day med picnic

BUTTE, Mont. En by med en faglig fagforbunds historie, Butte havde sin årlige arbejdsdag picnic på Stodden Park. Edie McClafferty er lærer ved Hillcrest Elementary, undtagen Labor Day. ‘Jeg’ serverer hotdogs; kom ned og få en hotdog ‘, sagde McClafferty. Som de fleste fagforeningsmedlemmer på Butte’s Labor Day picnic er hun her for at fejre Buttes stærke arbejdshistorie, hvordan en by født af minearbejdere bidrog til at ændre fagforeningen over hele Land. ‘De’ er rygraden i vores middelklasse; faktisk er de ‘rygraden i Amerika’, sagde McClafferty. Unionsmedlemmerne sagde, at fagforeningerne rullede ind i høj gear efter Butte s Granite Mountain Mine-katastrofe, stadig den dødeligste hårdrock minedrift katastrofe i USA. Der var 168 minearbejdere dræbt. Overlevende organiserede og andre i byen fulgte fra lærere til avis drenge Men da mineerne lukkede, begyndte unionsmedlemmerne at falde. På samme måde ser disse mennesker et sted for organiseret arbejdskraft. ‘De hjælper os med vores løn, når vi føler, at vi ikke har gode lønninger, vil de kæmpe hårdt for at hjælpe os med at få en lønforhøjelse, har vi beskyttelse i vores fagforening ‘, sagde McClafferty. Unionens medlemmer, herunder brandmænd, vvs-installatører og elektrikere nød deres fridag med nogle hotdogs, musik og spil. Senator Jon Tester og Lt. guvernør Angela McLean, en medlem af Anaconda lærerne ‘union. ‘Vi ved, at de er grunden til, at vi har Medicare, vi ved, at de er grunden til, at vi har mindsteløn, vi ved, at de er grunden til, at vi har vores weekender,’ sagde McLean. Hvad angår McClafferty, kommer hun tilbage i klasseværelset senere i ugen, men nu og nu nyder hun og andre unionsmedlemmer hinanden sammen.