By at overveje at oprette task force for at bekæmpe sexhandel

By at overveje at oprette task force for at bekæmpe sexhandel

Berkeley City Council vil overveje at oprette en taskforce i næste uge, der vil bekæmpe seksuel udnyttelse af mindreårige i byen, et forsøg, der afspejler et skub for at øge sværhedsgraden af ​​menneskehandelstrafikken i hele staten.

Rådet vil stemme om, hvorvidt man skal oprette en arbejdsgruppe på 9 personer, som skulle bestå af by- og retshåndhævelsesembedsmænd på mødet den 20. marts. Tanken for taskforcen stammer fra en paneldiskussion ledet af byen Kommissionens Kommission for Kvinders Status og Fred og Retfærdighed Kommissionen, som blev fremkaldt af rapporter fra underjordiske piger på Berkeley High School involveret i prostitution, ifølge Stephen Murphy, næstformand for byens kommission for kvindernes status .

Ifølge byrådets henstilling tilbyder byen ikke i øjeblikket nogen tjenester, der specifikt beskæftiger sig med spørgsmål vedrørende seksuel udnyttelse og menneskehandel. Formålet med taskforcen er at undersøge og offentliggøre rapporter til byen om de ‘eksisterende data om seksuel udnyttelse og mindreårig sexhandel i Berkeley.’

Den lokale indsats er repræsentativ for en større statewide bestræbelse på at bekæmpe spørgsmål om sexhandel gennem lovgivningen, en kamp, ​​der er kernen i Californians Against Sexual Exploitation Act, et lovforslag, der har til formål at øge fængselsvilkårene for dømte sexhandlere og opkrævningsgebyrerne de skal betale til ofre.

‘(Lovforslaget) er ikke slutningen af ​​loven om menneskehandel,’ siger Daphne Phung, administrerende direktør og grundlægger af Californien mod slaveri. ‘Dette er et stort skridt i vores stat for at bekæmpe dette problem og anerkende sværhedsgraden af ​​forfærdelige handlinger mod mennesker.’

Lovforslaget gav også mandat til, at dømte sexhandlere betalte tilbagebetaling til ofre for menneskehandel og tillod ofre at bringe deres menneskehandlere til civile domstol, noget der var ret nyt, da Bali Reddy-sagen kom til domstolene.

Tidligere statsforsamlingsmedlem Sally Lieber, forsamlingsregning 22 ’s hovedsponsor, fortalte SF Public Press, at Bali Reddy-sagen ‘var en bekræftelse på, hvad problemet var’ og ‘var bestemt på vores sind’, da lovgivningen blev udarbejdet.

Bali Reddy tjente sin dom i føderalt fængsel mellem 2001 og 2008 og betalte 2 millioner dollars i bøder til søsteren til et kvindehandlingsoffer, der døde af kulilteforgiftning i en af ​​hans lejlighedskomplekser. Han fortsætter med at arbejde hos Everest Properties på Shattuck Avenue, som forvalter en stor procentdel af ejendommene i byen.

‘Lakireddy-sagen var vigtig, fordi det viste folk, at sex og menneskehandel kan forekomme overalt, selv i Berkeley,’ sagde Michael Rubin, advokat, der repræsenterede ofrene for Bali Reddy-sagen i en civilret i 2002. ‘I sidste ende Hvad er det, der kommer til at være den første forsvarslinje mod menneskehandelskendskab til disse menneskerettighedskrænkelser. ‘

Der var ingen officielle civile retsmidler fra staten til ofre for seksuel handel før samling Bill 22, sagde Lieber på et menneskehandel symposium vært søndag i UC Berkeley International House.

Panelister og fokusgrupper kom sammen på symposiet for at tage fat på forebyggende uddannelse og øget retshåndhævelse, der ville øge støtten til overlevende af menneskehandel. ‘På trods af en betydelig indsats er menneskehandel på samme tid som vold i hjemmet for årtier siden, og der er stadig arbejde, der skal gøres,’ sagde Lieber på symposiet.