Byen Courtenay

Byen Courtenay

Det canadiske skotske regiment (Prinsesse Marys)

C-selskabet i det canadiske skotske regiment blev oprettet i Courtenay i 1931. Det var plaget af vanskeligheder fra starten, som f.eks. Mangel på anstændige kvartaler. Comox District Agricultural Hall var den første borehal, og det var i forfald med lidt håb om forbedring.

‘Jeg finder ud af, at det er næsten umuligt for os at fortsætte med vores parader på grund af den nævnte bygnings tilstand, vinduer brudt udefra, døre brudt af hængsler og porten er åben, så børn kan lege der og efterlade det en beskidte tilstand, der nødvendiggør vores rydning af det, før vi bruger det på boretider. ‘ (Land of Plenty, p358)

Heldigvis blev deres situation forbedret i 1934, da de overtog en del af Native Sons Hall i Courtenay.

Da anden verdenskrig startede, gik det canadiske skotske regiment igennem en periode med hurtig vækst. den 9. oktober 1941 og tilbragte en ‘elendig’ års træning i en ufærdig lejr. De brugte meget tid på at lave træning i første verdenskrig, som nu var forældet og måtte ændres drastisk senere.

Efter næsten et år i Debert forlod regimentet for Europa. De skulle endelig se handling på ‘D’ Day, 6 juni 1944. De var i kontinuerlig handling fra den dag til krigens slutning.

” C ‘Company var nu meget tæt på kysten, og de, der havde set markederne på stranden, tog hovedet ned, da fjendens maskine pistol brand begyndte at slå håndværket. Strandhinderne var tætte, og selv om soldaterne kunne ikke længere se dem skibets svingning og sømandens forbandelser ved hjulet advarede dem om, at stranden var kun meter væk. For hans ledelse og mod på D Day. Han gik i land med 45 mænd under hans befaling, på Slutningen af ​​dagen var der kun 19 mænd tilbage. Han og resten af ​​de resterende mænd af ‘C’ Company blev senere taget til fange af tyskerne. Kaptajn Schelderup formåede at flygte og hentede værdifulde oplysninger om fjendens styrke og positioner. Day ‘blev erklæret den 5. maj 1945. De resterende medlemmer af regimentet vendte tilbage til Canada den 22. december 1945.

Sandwick Army Camp

Sandwick Army Camp havde været en gård ejet af Sam Piercy. Det dækkede 165 hektar og blev købt af den kanadiske regering i 1941. I begyndelsen boede mændene på lejren i telte, men deres boliger blev gradvist opgraderet til kaserne. Stedet for denne lejr er nu Georges P. Vanier Secondary School.

Denne side var også hjemsted for den kombinerede operationskole, som blev åbnet i 1942 på vejledning fra Pacific Command. Skolen blev organiseret i to dele, en hærfløj og en flådefløj. Under anden verdenskrig uddannede denne skole over 25.000 tropper.

Da krigen sluttede, blev hærlejren efterladt intakt i nogen tid, da det var det ideelle sted for en fredstidsenhed.

Kombineret Operations Training School

Kombineret driftskole blev afsluttet om vinteren 1942. Dieppe-tragedien var kommet og gået, og mange erfaringer. Der skulle være meget hårde kampe på Europas strande og klipper.

Courtenay var en af ​​de allierede stationer, hvor kompleksiteten af ​​’Combined Operations’ krigsførelse blev undervist og oplevet. Fiskerens reservepersonale. ‘Army Camp’, der ligger på den gamle Piercy-gård, gav indkvartering og træningsfaciliteter til de mange infanteribataljoner og kamplag, der forbereder sig på D-dagen og landingerne på strande i Norman. dem for nogle af, hvad de måtte opleve.