Byens tilstand 2017

Byens tilstand 2017

Mine kolleger i Rådet, medlemmer af handelskammeret, mediemedlemmer inviterede gæster; det giver mig stor fornøjelse at være her i dag, for at dele med dig vores stats tilstand. Jeg vil gerne takke jer alle for at være her i dag, især medlemmer af City of Timmins Administration for deres hårde arbejde og bidrag til detaljerne i denne tale.

Jeg vil også gerne anerkende og takke handelskammeret og det nordlige kollegium for at være vært for dagens arrangement og give mig mulighed for at fremhæve vores succeser i det forløbne år samt tale om nogle af vores udfordringer.

Det giver mig stor stolthed om at stå for jer alle i dag og diskutere de store ting, vi har opnået i år og sigt. Mens nogle beslutninger altid vil blive opfyldt med et niveau af kontrovers, må vi minde os selv om, at hvor der ikke er kamp, ​​er der ingen styrke. Jeg tror, ​​at vi gennem vores kamp lærer at arbejde bedre som et hold, og som et hold har vi taget nogle store skridt hen imod at bekræfte, at Timmins er et godt sted at bo, arbejde og lege!

Gennem udførelsen af ​​forskellige projekter, herunder den første årlige Stars Thunder Festival, opdagede mange af os også nye styrker, og jeg er så stolt af hele City of Timmins team og hvad vi kunne opnå.

I år er Small Business Week-temaet ‘Fremtidens bevis for din virksomhed: Tilpasning til teknologi og demografiske trends’ gælder også for byen Timmins som et selskab. For at holde beboerne glade og trække besøgende ind i vores store by, må vi også se fremad og tilpasse.

Vores afdeling for udvikling af udviklingstjenester har haft travlt i år, hvilket tyder på, at vi er på rette spor for vores fællesskabs fremtid.

Bygningsaktiviteten i byen forbliver stærk, med 398 tilladelser behandlet hidtil i 2017, kun 19 tilladelser mindre end forarbejdet sidste år på dette tidspunkt. På trods af dette er byggeværdien væsentligt højere i år sammenlignet med sidste gang, med næsten $ 49,2 millioner registreret i 2017, mod $ 27,1 millioner i 2016. Forskellen kan henføres til større investeringer i ikke-boligudviklingssektoren, som f.eks. industrielle og institutionelle sektorer. Nogle af de mere betydningsfulde udviklinger i løbet af det sidste år omfattede fortsat arbejde på Best Western Premier Hotel, Bucket Shop, Integrated Services Building, der ligger på Northern College campus, Pope Francis School Addition og kontor samt planlagt konstruktion på begge Tahoe Resources og Calabrian.

Citys Property Assessment Review Projekt fortsætter med nogle imponerende resultater.Hidtil er 8.592 boliger blevet gennemgået med 11.164 resterende. Den hidtidige gennemgang har givet yderligere $ 15,4 millioner i ny vurdering og en tilsvarende $ 255.627 i ny og løbende ejendomsskatter til byen Timmins.

Museet renoveringsprojekt er nu afsluttet, og den store åbning af webstedet blev afholdt den 17. oktober 2017. Projektet involverede at skabe en væsentlig tilføjelse til det nuværende museumsrum, hvilket giver mulighed for et nyt programrum, større gallerier, mere oplagringsplads og et nyt samfunds kunststudio. Renoveringen tillader også samarbejdet mellem Timmins Economic Development Corporation og Tourism Timmins i samme bygning, mens de fortsætter med at rumme HGS-operationer. Dette skridt forventes at tilskynde til bedre udnyttelse af ledig plads og ressourcer og at realisere synergier mellem museet og turismen. Museet del af projektet var også modtageren af ​​et tilskud fra ‘Kulturelle rum’, et føderalt regeringsprogram. Tilskudsmængden oversteg $ 500.000, hvilket væsentligt bidrager til projektet, budgetteret til lige under $ 1,1 millioner.

Byen fortsætter med at arbejde med at ajourføre sin officielle plan og zoneinddeling ved lov for at sikre, at den afspejler samfundets behov samt nye provinsielle krav. Der er allerede afholdt et konsultationsmøde med berørte ministerier samt hosting af to offentlige indgangssessioner. Godkendelse af Rådet forventes tidligt i 2018.

Byen arbejder også på at udvide sin nuværende Downtown Community Improvement Plan program til at omfatte brownfield websteder. Det forbedrede program vil bidrage til at skabe incitamenter for ejendomsejere og investorer til at genopbygge eksisterende brownfield-steder for at fremme betydelige investeringer i ikke-boligbyggeri, herunder store mineprojekter i vores samfund. En sådan udvidet fællesskabsforbedringsplan forventes at give byen en konkurrencemæssig fordel for at tiltrække ny udvikling inden for samfundet.

Der er sket betydelige bestræbelser på at forbedre byens regionale parker, herunder Hollinger og White Water Parks.

Hollinger Park Nylige forbedringer:

Opgradering til Hollinger Grandstands

Slibning / udjævning af hovedindgang og parkeringsplads

Massepræmieplan udfyldt af AMEC

Park redesign under drift af AMEC og Dillon Consulting (baseret på input modtaget fra åbent hus og radioundersøgelse i alt 255 svar)

Påbegyndelse af jordskæringsprojekt (sydlige del af parkbanen)

Fremtidige forbedringer (2018/19) Næsten $ 1,2 mio. Forpligtet til reserveret finansiering til:

5 års gennemførelsesplan for forskellige kapitalforbedringer, der skal fastlægges gennem det redesignprojekt, der skal gennemføres i 2017

Capping af nordsiden af ​​parken

Forbedringer af sprøjtepladenReplacement af indgangen og parkeringspladsen

Fjernelse af gamle sanitære liftstation og udskiftning af vedligeholdelsesskur

Ud over disse større regionale parker har byen også gennemført offentlige indgangssessioner med beboere om forbedringer til en række kvarterer i åbne områder.