litterære episke af familien

litterære episke af familien

Måske er det et tegn på de tidspunkter, der efter at have set en episk historie som Moncler Jakke Dame poetisk fortalt som Dee Rees ‘Mudbound’, bliver følelser af ærefrygt og beundring hurtigt erstattet af frustration, at Hollywood ikke har traditionelt omfavnet de kunstneriske visioner af mennesker, der er ‘ t hvid og mandlig. Måske er det fordi følelser er så rå i denne post Weinstein-æra, hvor de hindringer kvinder står over for på vej til succes, er lige begyndt at blive offentligt forstået.

‘Mudbound’ er smuk, kompleks og fejlfri, uanset hvem der lavede det. At det kommer fra en queer black woman er både signifikant og irrelevant: Brilliance er glans, uanset emballage. Men i betragtning af Hollywoods eksklusive (og potentielt krænkende) magtstruktur, skal en vis brilliance kæmpe hårdere end andre til at blive hørt, og vi kan aldrig vide, hvilke mindre hardy stemmer der er blevet tavset gennem årene ved chikane og diskrimination.

Temaer om fordomme og diskrimination er også centrale for historien om ‘Mudbound’ baseret på den prisbelønnede 2008 roman af Hillary Jordan. Set i det amerikanske syd i begyndelsen af ​​1940’erne er det både en fortælling om to familier, Moncler Outlet en sort og en hvid, og et portræt af en æra, der er ramt af racisme og stive sociale regler.

Rees ‘fortælling er litterær og filmisk, slående med både ord og billeder. Hendes script med Virgil Williams tager fat i Jordans skriftstil og tegnene ‘forskellige stemmer, som de skiftevis fortæller historien. Og den fantastiske fotografering af Rachel Morrison løvskov, lys dappled bygninger, akvarel solnedgange hen over enorme himmel skaber en smukt bucolic indstilling for den grimme racisme, der bringer livet forandrende smerte til begge familier.

Som en roman absorberer historien gradvist helt, som tegnene afslører sig. Selvom der er mange, er hver helt udtrukket. Titlen refererer til landskabet: Et centralt karakter af soppe landbrugsjord, der efterlader alle dækket af snavs.

Dramaet begynder, når Henry McAllan (Jason Clarke) bevæger sin familie fra Memphis til Mississippi for at gøre hans landbrugsdrømme til virkelighed. Jacksons er deres naboer, sharecroppers, som har brugt landet i generationer og drømmer om at eje et stykke. Selvom det tilsyneladende er ens, dikterer sociale normer tydeligt Jacksons ‘respekt for McAllans. Når Henry har brug for hjælp fra Hap Jackson (Rob Morgan, taler volumener med sine øjne) bestiller han mere end spørger. Men Henrys far, Pappy (Jonathan Banks), er langt værre: han er åbenlyst hadsk og senere viste sig at være en hengiven medlem af Ku Klux Klan.

Jacksons og McAllans deler mere end jord. Familiematriarkerne Laura McAllan og Florence Jackson (Carey Mulligan og Mary J. Blige, begge fantastiske) udvikler et bånd, der ligner venskab, som deres ægtemænd ikke forstår fuldt ud. Inddragelse sender hver familie en af ​​deres egne i krig.

Henrys yngre bror, Jamie (Garrett Hedlund) og Jacksons ældste søn, Ronsel (Jason Mitchell), ændres for evigt af deres tid i udlandet. De udgør et usandsynligt venskab, når de vender tilbage, deler de psykologiske ar i kamp og udfordringerne i deres nyudvidede verdensudsigter.

Men et sådant venskab mellem hvide og sorte mænd er forbudt i det sydkoreanske syd, og begge betaler dyrt for det.

Med hader, der forbliver en grundsætning for det amerikanske liv, er racismen afbildet i ‘Mudbound’ som en fjern og nuværende hukommelse. Rees ‘gør ikke’ væk fra at vise de raske og subtile effekter af raceshat. Det er lige så smertefuldt at se, at Ronsel i sin militære uniform dekoreret med medaljer sætter sig stille i den ‘farvede’ del af bussen som det er at se ham konfronteret med racister i byen.

I hendes dusin år bag kameraet har Rees fortalt historier om folk, hvis liv måske har været usete, hvis hun ikke havde bragt dem på skærmen. I et land og en verden, der er så forskelligartet som vores, er der utallige oplevelser og perspektiver, der skal deles, og ikke alle tilhører hvide mænd.

‘Mudbound’, en Netflix-udgivelse, er klassificeret R af Motion Picture Association of America for ‘noget forstyrrende vold, kort sprog og nøgenhed.’ Løbetid: 134 minutter. Fire stjerner ud af fire.