Lois Jenson taler 30 år efter hist

Lois Jenson taler 30 år efter hist

IRON RANGE, MNWith en Iron Ranger sande ånd var Lois Moncler Jakke Dame Jenson ikke bange for hårdt arbejde. Men som en af ​​de første kvinder til at arbejde i Eveleth Mines var hun et mål. I minerne blev daglig chikane af nogle af Mændene skabte et usikkert miljø. ‘Du havde hverdagens holdninger til nogle, du havde graffiti, du havde de billeder, der var upassende,’ sagde Jenson. Men chikane blev fysisk. ‘Det blev gjort som en vittighed og på det tidspunkt, Jeg slutter næsten, ’sagde Jenson. Efter at have snakket med andre kvinder, indså Jenson, at hun ikke var alene. Det var da hun tog sin kamp for retten.’ På dette tidspunkt var alt, hvad vi ønskede, en politik og træning, og vi ønskede, at det skulle stoppe, ‘Hun sagde.Jenson v. Eveleth Taconite Co. var en hidtil uset retssag.historie. 1988-sagen var så banebrydende, det inspirerede 2005-filmen North Country, som fulgte en fortælling svarende til Jensons’. Mens Hollywood udformede sin fiktive version, Jenson Faced reality.Beth Bartlett, en ‘Women in the Law’ professor ved UMD er bekendt med sagens nedværdigende karakter. ‘I grund og grund blev de ramt næsten lige så meget skade og skade og skade fra den retlige proces, som de gjorde fra det, de oplevede ved minerene,’ sagde Bartlett. Sagen strækkede i et årti. ‘ For at udholde det, de gjorde, ikke kun i minerne, men at lide på at gå indigniteter og fortsætte i det, tror jeg de fleste af os ville ikke engang skubbe sagen eller ville have stoppet på et tidspunkt, fordi det lige var blevet for meget ‘Sagde Bartlett. Men Jenson fortsatte med at kæmpe.’ Jeg søgte ikke at mændene skulle Billige Moncler Jakke Herre blive fyret for deres adfærd, jeg ville have dem til at forstå, hvad de gjorde, var forkert, og hvad de ikke skulle gøre, ’sagde Jenson. ‘Jeg ønskede, at kvinderne skulle forstå, hvad deres valg var, og at dette ikke var passende adfærd, og de behøvede ikke tage det.’ I 1998 blev meddelelsen klar. Sagen nåede en løsning, men ikke uden år med domstolskampe og kvindernes sundhed forværres. Deres indsats har dog haft en indflydelse. ‘Det gjorde virkelig virksomheder, virksomheder, stater, sidder op og tager varsel og så statslove ændret sig , Siger Bartlett. I dag kender kvinder, der arbejder for mineerne, et andet arbejdsmiljø. ‘Diskussionen ville være meget anderledes, hvis hun ikke havde gjort det,’ sagde Iron Mining Association Præsident Kelsey Johnson. ‘Jeg kan ikke takke hende nok for at tage den risiko, fordi jeg ikke ville være hvor jeg er i dag, og jeg ved, at der er mange andre kvinder, som sandsynligvis ville have haft meget vanskeligere kampe, hvis Lois ikke havde gået frem.’ 30 År senere fortsætter sagen med at påvirke dagens sexuelle chikane politikker. Men Jenson anerkender også, hvordan forskellige ting kunne have været. ‘Nu har du så meget mere information, at folk kan gå for at finde ud af, hvad dine rettigheder er,’ sagde Jenson. Jeg tror, ​​det ville have været en helt mere empowerende oplevelse at gå igennem processen nu med internettet, end det var før. ‘Online, millioner støtter hinanden gennem MeToo-bevægelsen. En bevægelse med rødder, der strækker sig tilbage til Iron Range, med Kvinder som Lois Jenson, kæmper for forandring.