Lokal bevaringsaktion reducerer fattigdom i kystnære Kenya

Lokal bevaringsaktion reducerer fattigdom i kystnære Kenya

Dakatcha skovområdet nær byen Malindi på Kenyas kyst dækker Moncler Jakke Dame et bredt område af tørre skove og tæt undervækst indlagt med landbrugsjord. Det er det eneste sted uden for Arabuko Sokote skoven, hvor den truede Clarke ’s Weaver Weaver er kendt for at forekomme. Skoven har også betydelige bestande af Sokoke Pipit fuglen og andre globalt truede fugle.

Dakatcha Woodlands skov leverer vand, beskytter jorden mod erosion, huser unikke dyr og planter og giver miljømæssige ydelser direkte gavn for lokalbefolkningen. Men dette vigtige fugleområde (IBA) er truet af samfund, der stole på skoven til levebrød Den voksende befolkning i de omkringliggende samfund afhænger af skovressourcerne til deres økonomiske, energi- og bygningsbehov. Dette har lagt pres på skoven, hvor mange mennesker indrømmer det for arable jord deres mest værdifulde ressource. Landet er også øremærket til store kommercielle landbrugsprojekter.

I 2009 støttede NatureKenya (BirdLife Partner i Kenya) 13 selvhjælpsgrupper for at danne en større fællesskabskoncern, der arbejder for at beskytte Dakatcha Woodlands naturlige ressourcer på en sådan måde, at gavn for mennesker i de forskellige samfund, der bor i og omkring området. Overvågningsholdet bidrog væsentligt til opdagelsen af ​​et ynglested til Clarke Weavers opdræt i Dakatcha. Fællesskabet har udskåret 10.000 hektar skov som fællesskabsbeskyttede områder (CCA’er) til beskyttelse af biodiversitet med Clarke ’s vævere, der anvendes som flagskibsarter bevares.

Abonner på vores nyhedsbrev!

Kørsel af lokal bevarelse

Med stor støtte fra Nature Kenya, Kilifi County Government og andre interessenter i Kenya, har DWCG igangsat og aktivt deltaget i flere bevaringsforanstaltninger. De har brugt ressourcer fra Den Europæiske Unions Fællesskabsudviklingsfond (EU-CDTF) og FN’s udviklingsprogram (UNDP) til at opbygge de 13 selvhjælpsgruppers kapacitet på ledelses- og organisatorisk kapacitet og dermed styrke deres rolle som bevaringsambassadører i Dakatcha . Deltagende husstande har også brugt den viden, der er opnået fra træningen for at forbedre deres daglige liv i samfundet.

Som lokale ledere i bevarelsen af ​​naturressourcer driver Dakatcha-koncernen bevaringsdagsordener uden stor modstand fra samfundet og er blevet hørt af flere interessenter om miljøproblemer, der berører Dakatcha skovområdet.

Gruppen driver et miljøuddannelsesprogram i samfund og har skabt teams til Billige Moncler Outlet at fremme det i skoler gennem dyrelivsklubber. Ti dyrelivsklubber er aktive i Dakatcha nu og har været knyttet til Wildlife Club of Kenya.

DWCG forvalter også et ressourcecenter, der er kendt som Marafa Resource Center med et rigt bibliotek med læsemateriale og film om miljøet samt en konferencehal for møder. Der er også et afsnit til behandling af honning til kommerciel brug.

For at mindske presset på skovressourcerne og give alternative befolkningskilder til lokalbefolkningen, har bevaringsgruppen Dakatcha skovbrug moderniseret og udvidet biavl med moderne langstroth bikupler erhvervet med finansiering fra EU’s CDTF.

De har også uddannet lokale økoturisme guider til at fremme turisme og tiltrække turister til store attraktioner i Dakatcha som Hell’s Kitchen. Hell’s Kitchen Tour Operators Association sikrede Kshs 2 millioner (omkring US $ 20.000) tilskud fra Kenya Coastal Development Project (KCDP) og brugt det til at videreudvikle økoturisme attraktioner og faciliteter.

‘Vi er 27 lokale guider på stedet. Vi genererer ca. KES 1.620.000,00 årligt fra besøgende. En del af disse penge gives til trængende børn som stipendier, vi bruger en del som løbende omkostninger, og hjælpelinjerne får en brøkdel. gebyrer for mine fem børn og tage sig af andre husstandsbehov fra penge tjent som økoturisme guide ‘, sagde Kazungu Thuva, leder af Helvets køkken rejsearrangørforening.

Tidligere i år, den 23. august 2017, blev Dakatcha Woodland Conservation Group nomineret og tildelt BirdLife International Nature’s Heroes Awards. Nature’s Heroes Awards er givet af BirdLife Partners til samfund og enkeltpersoner, der udfører et stort bevaringsarbejde lokalt.

Gennem DWCG blev Dakatcha Community Forest Association (DCFA) dannet. Denne samfundskoncern blev anerkendt og mandat af 2016 Kenya Skovloven at være en del af deltagende skovforvaltning. Foreningen har aktivt forfulgt mod omdannelsen af ​​sektioner af Dakatcha skov til jatropha plantager.