Lokalbefolkningen står over for hårdt

Lokalbefolkningen står over for hårdt

BURAS, Louisiana, 5. juli (Thomson Reuters Foundation) Sydlige Louisiana, en malerisk strækning af skyggefulde sumpere og det brede Mississippi River Delta, ligger i tyrens øje med stigende farvande, synkende land og kystosion, der mister tusinder af hektar vådområder til den indvendige Mexicogolfen hvert år.

Fiske kanaler udvider som barriere øer forsvinder, og uberørte regnvejr forlader veje oversvømmet. Forvitrede, mørkede cypresser og egetræer, der bukker under for en invasion af saltvand, drej engang frodigt jord ind i uhyggelige spøgelseskove.

Ca. 120.000 mennesker bor på de mest sårbare krydsende lavlandet syd for New Orleans, der fisker efter rejer og languster, høster østers eller arbejder i skibsværfter, olieraffinaderier og petrokemiske anlæg langs flodbredderne og Gulf Shores.

De står over for vanskelige beslutninger om, hvorvidt de skal blive og kæmpe eller flygte deres faldende land, men selv om de bliver opmærksomme på de truende trusler, er det ikke nogen nem opgave.

Advarsler om, at Louisiana taber mere end 10.000 hektar, der svarer til 10.000 amerikanske fodboldfelter hvert år, mødes ofte med skepsis, mistillid og fratræden.

‘De fleste forsøger at leve deres liv’, sagde Richie Blink, Billige Moncler DunJakke der bor i Empire, en by på en skinnende del af floddelta, der snorede med kanaler til Golfen. ‘De er bekymret for at lægge mad på bordet inden for de næste to uger og ikke hvad der skal ske 50 år fra nu. ‘

Mange arbejde inden for energi eller kommerciel fiskeri, hvor deprimerede priser koster job, sagde han.

Kortene ovenfor viser, hvordan den sydlige Louisiana-kystlinie er faldet siden 1960. Institut for Bolig og Byudvikling. Det spørger kystens beboere, hvordan de gerne vil tilpasse sig ændringer, der forudsiges i de næste 10, 25 og 50 år.

Deltaet, der fans i Mexicogolfen, dannet af silt båret af Mississippi-floden, er aftagende og er ikke længere genopfyldt af den magtfulde vandvej.

I stedet er floden foret med levees eller hævede banker, der haste vandet forbi deltaet i dybden af ​​Golfen.

Kort over det sydlige Louisiana for et par årtier siden viser en opstart af jord, ikke i modsætning til det sydlige Italien, det er bare borte nu.

Beskæret af silt og ferskvand og skåret af hundreder af miles af dybt uddybede forsendelseskanaler vokser de skrumpende vådområder som mindre hindringer for stormstød fra orkaner, hvilket sætter området i højere risiko for ødelæggelse.

‘Det ser smukt ud her, men der kommer en storm og halvdelen af ​​landet går,’ sagde Nicky Alfonso, 52, en kommerciel fisker, der blev dræbt ved Pointe la Hache mellem Golfen og en flodleve.

‘Vi’ er ikke forskerne, men vi ser, hvad der sker, ‘fortalte han Thomson Reuters Foundation. ‘Vi’ mister land. ‘

Mange lavtliggende kystområder i USA står over for erosion og stigende havniveau, der er forbundet med klimaændringer, men Mississippi-deltaet er særligt sårbart, fordi det også synker.

Det sænker gennemsnitligt 9 millimeter (0,35 inches) om året, 50 procent hurtigere end man havde troet for to år siden, ifølge Tulane University geologer, der beskrev Louisiana’s kyst som en af ​​de ‘mest sårbare’ i verden.

‘Vi er i et løb mod tiden i Louisiana,’ sagde guvernør John Bel Edwards i marts og annoncerede LA SAFE, som han sagde, kunne blive en national model for truede samfund.

‘Et par af vores mest sårbare kystsamfund skal overveje genbosættelse i løbet af de næste 50 år, mens andre sandsynligvis vil opleve befolkning og økonomisk sammentrækning som et resultat af løbende landtab og havstigning,’ sagde han.

Et sådant fællesskab er en indisk stamme på Louisiana Isle of Jean Charles, i færd med at flytte med 48 millioner dollars i statsmidler efter at have mister det meste af sit land til havet.

På de seneste LA SAFE møder, der blev afholdt Moncler Sale i skoler og kirke mødelokaler i sogne langs kysten, slog beboerne rundt om ideer for at tilpasse sig skiftende landskab, fra elevatorer til fremme af lokal fisk og skaldyr eller offentlig transport.

LA SAFE arbejder sammen med statens Coastal Master Plan, en blueprint på mere end 120 projekter for at bekæmpe kyststab i de næste 50 år. Fuldt finansieret ville planen koste 50 milliarder dollars.

Et første LA SAFE-møde i Plaquemines Parish, der var hjemsted for ca. 23.000 mennesker, tegnede en befolkning på 139 indbyggere. Men et opfølgningsmøde, der var centreret om sognens østbank, tegnede færre end to dusin og et møde på sydspidsen kun ni.

FACTBOX En 50 milliarder ønskeseddel for at holde Louisiana kyst over vandet

Lokalbefolkningen er træt af at være emnerne af en tilsyneladende endeløs række studier siden orkanen Katrina i 2005, sagde Darilyn Turner, 43, der driver Zion Travellers Cooperative Center, en kystgendannelsesgruppe i Plaquemines.

Katrina ødelagde lavtliggende Plaquemines og nærliggende Lafourche Parish, fulgt fem år senere af BP-olieudslippet, der hældte millioner gallons olie i Mexicogolfen og fouled 100 miles (160 km) af kystlinjen.

‘Du kommer ind her med dine clipboards og dine undersøgelser,’ sagde Turner. ‘Så hører du aldrig fra dem igen.