Global AIDS advokat træder tilbage for at bekæmpe TB hjemme

Global AIDS advokat træder tilbage for at bekæmpe TB hjemme

Stephen Lewis med Paul Quassa, stående, og Nunavut Health Minister George Hickes under et land fest i Igloolik i sidste uge. Lewis, en international sundhedsforkæmper, besøgte Baffin-samfundet som en del af et faktabesøg på en kommende rapport om TB i Nunavut for at blive frigivet gennem sin NGO Aids Free World. (FOTOER FRA RON WASSINK)

Stephen Lewis taler med Aluki Kotierk, formand for Nunavut Tunngavik Inc.

En verdenskendt canadisk sundhedsforkæmper siger, at Ottawa skal undskylde for Inuit for sin tidligere behandling af tuberkulose-lider og at begynde at lægge penge på at bekæmpe sygdommen lige nu.

ingen mængde penge, der kan kompensere for de historiske grusomheder. Men der er en mængde penge, der kan kompensere for uretfærdigheden i dag, sagde Stephen Lewis, co direktør for den ikke-statslige organisation, AIDS Free World, efter en fire dages fejlsøgning på TB i Nunavut.

Lewis, engang viceadministrerende direktør for UNICEF og Canadas ambassadør til De Forenede Nationer, tilbragte to dage i Iqaluit i forrige uge møde med folk fra Nunavut Department of Health, Nunavut Tunngavik Inc., sundhedsorganisationer.

Han besøgte Igloolik i to dage og mødtes med landsbyen og sundhedscentret, skolealderen og ældsterne. Han turnerede også en social bolig enhed og deltog i et samfundsfest.

Hans besøg vil føre til en rapport om TB i Nunavut, hvor han sagde, at han håber at vende tilbage i 2018.

Mens Lewis har arbejdet for at advokere mod TB internationalt, er det første gang, han har fokuseret på sygdommen i Canada.

Internationalt dræber TB flere mennesker end AIDS og malaria kombineret, siger Lewis på steder som Indien, Kina, Rusland, Indonesien og Sydafrika.

Men i Canada kaldte han Nunavut-epicenter for TB.

Mens vi besøgte Nunavut, blev de udsat for problemer, som vi var helt uforberedte, sagde Lewis, under en 9. nyhedskonference på Iqaluit Frobisher Inn.

er 14 ud af de 25 forskelligartede samfund, der bryder med aktive og latente sager, mange af dem børn, sagde han.

I Igloolik alene er der 11 aktive tilfælde og mange flere latente tilfælde i samfundet på ca. 2.000 mennesker. Med en lille territorial befolkning på ca. 35.000, er disse tal meget store, sagde han.

Og det er bare hvad der sker lige nu.

Lewis mødtes med ældste i både Iqaluit og Igloolik, som delte deres egne historier og historier om kære, der blev sendt sydpå i 1950’erne og 1960’erne. Mange mennesker så aldrig deres familiemedlemmer igen og fandt aldrig ud af, hvor de blev begravet.

Lewis sagde, at hver ældre han talte med græd, da de relaterede erfaringerne med at blive taget væk Moncler Outlet Online på et hospitalsskib og holdt i et sydligt sanatorium uden nogen form for kommunikation med nogen af ​​medarbejderne.

Han sagde, at minder om disse oplevelser skaber niveau af stigmatisering, der aldrig kan udryddes, og tilføjer, at traumerne kræver undskyldning, træning for at reducere TB på territoriet og ressourcer til familier til at finde deres tabte kære, herunder rejser til deres gravsteder.

Med den nuværende liberale regering, der nærmer sig sit toårige mærke i sit mandat til at binde forbindelserne med indfødte canadiere, har han endnu ikke set nok bevis for dette partnerskab i forsoning, siger Lewis, en tidligere leder af Ontario New Democratic Party.

Mens feds har et nyt Institut for Indigenous Services og en minister i Jane Philpott, sagde Lewis, at næste skridt af regeringen vil være en test af deres engagement.

Lewis, som bruger meget tid på at søge international udviklingsbistand, anslår, at omkring 150 millioner dollars canadiske dollars bliver brugt til at bekæmpe TB i andre lande.

kan du gøre det i Nunavut, med canadiske borgere, i et urfolkssamfund? han spurgte retorisk. kan ikke forestille mig hvorfor i et stærkt demokratisk vestligt samfund kan du ikke indkalde dollar til at gøre jobbet, sagde Lewis.

Grundårsagerne til TB kan findes inden for Nunavuts dårlige determinanter for sundhed, sagde han. Det udtryk refererer til de ting, der gør et samfund sundt, eller ikke som fattigdom, fødevaresikkerhed og boliger.

Efter at have besøgt en offentlig bolig i Igloolik, sagde Lewis, skimmel var overalt, der var huller i væggene, vand ikke fungerede, madras på gulvet. Du kan få den slags ting og forventer, at tuberkulose er under kontrol. sagde, at mangel på sygeplejersker på territoriet var problematisk sammen med mangel på inuit-sprogtjenester.

TB behandling kræver at tage en pille dagligt i ni måneder. Sikring af opfølgning af patienter er næsten umulig i lyset af de høje personaleomsætninger i de fleste Nunavut-sundhedscentre.

Dr. Gonzalo Alvarez, en TB-forsker fra Ottawa Hospital, der har arbejdet med at reducere sygdommen i Nunavut i ca. 10 år, sagde, at han aldrig har set nogen med Lewis-niveauet af international indflydelse, kommer til at tale om TB på territoriet.

han taler, folk lytter. Og det var utroligt, at han på kort tid kunne afhente, hvad Inuit fortæller ham ved at lytte, sagde Alvarez.

I Canada oplever både indfødte og indvandrerbefolkninger et højt niveau af TB. Mens der er Billige Moncler Jakke Herre højere end gennemsnittet i First Nations-samfund, er TB blandt Inuit meget højere, sagde Alvarez.