GMs Akerson utålmodig til at forbedre sin ‘B’ -grad som CEO

GMs Akerson utålmodig til at forbedre sin ‘B’ -grad som CEO

DETROIT (Bloomberg) Dan Akerson, der blev administrerende direktør i General Motors Co. i 2010, giver sig selv en ‘B’ til hans præstation indtil videre. Han har for meget arbejde at gøre for at tænke på pensionering i mindst et år eller to, sagde han.

GMs resultater på Akersons ur omfatter at overgå Toyota Motor Corp. som verdens mest solgte automaker og udstationeret et rekord på 9,19 mia. Kr. Sidste år. Virksomheden skal stadig øge overskuddet, udvikle flere køretøjer i verdensklasse og bygge videre på sin ‘fæstningsbalance’, siger Akerson. Han vil også bygge Chevrolet og Cadillac i globale mærker og tjene penge i alle regioner i verden.

Akerson, 63, kan endda give op på den øverste position i solgte biler, hvis det betyder at blive industriens mest rentable bilproducent. Det vil styrke aktiekursen, som er faldet 35 procent siden GMs november 2010 første tilbud.

‘Jeg’ vil helst være nr. 1 i rentabilitet med hensyn til enten aggregerede eller marginale, og vi er ikke det, ’sagde Akerson i et interview på Bloombergs hovedkvarter i New York. ‘Da jeg var i skole, var jeg ikke tilfreds med en B.’

Han er stadig ikke tilfreds med det gode. Navy veteran, der tilbragte to årtier i telekom og en i private equity, tilpasser han stadig til produktets planlægning af kompleksitet og lang rækkevidde. Han er fast besluttet på at placere GM for at udmærke sig i de kommende år.

‘Jeg’ m ikke forsøger at bygge virksomheden til næste år, ’sagde Akerson.’ Jeg vil ikke have fyren i 2022 at se tilbage 10 år, som jeg ser tilbage 10 år eller 2050 og siger ‘Hvad var de tænker? ”

IPO til nr. 1

Akerson sluttede sig til bestyrelsen, da GM blev gået konkurs i 2009 og blev administrerende direktør i tide for at lede den ‘grueling’ IPO road show.

David Cole, formand for Emeritus for Center for Automotive Researcher i Ann Arbor, sagde, at en ‘B’ er en passende klasse for Akersons præstation indtil videre.

‘Han gør gode fremskridt,’ sagde Cole i et interview. ‘Han lærer.’

Et tidligt fejltag for Akerson var at sætte alt for ambitiøse salgsmål for Chevrolet Volt-pluggen i hybrid, sagde Cole.

‘Han er utålmodig,’ sagde Cole. ‘Jeg tror, ​​han skubber. Jeg ville ønske, at han var lidt mere som en træner end en konge, og det tror jeg er noget, der kunne skade ham på vejen for at få det fulde sæt af ledere i virksomheden bag ham. ‘

Akerson, der ophæver ‘konsensuskulturen’ af gammel GM, erkendte, at han ikke vil vente.

‘Min mor, Gud hviler sin sjæl, plejede at sige:’ Dan, du er en god ung mand, men der er en dyd, der ikke spredte dig godt og din tålmodighed, ’sagde han.

Aktiekurs, ejerskab

Akerson forsøger at være tålmodig nu om de ting, der er ude af hænderne, herunder GMs kreditvurdering, aktiekurs og statslige ejerskab. Treasury Department solgte 28 procent af GM til 33 dollar pr. Aktie i et 2010 offentligt udbud og holder stadig 32 procent af den udestående fælles aktiekapital, der er erhvervet i Obama-administrationens 50 mia. Dollar, ønsker at sælge sin resterende andel for mindst IPO-prisen, som folk er bekendt med sagen har sagt. Aktiekursen vil skulle stige 54 procent fra Tirsdagens slutkurs på $ 21,42 for at nå det niveau. Akerson sagde, at han ikke har diskuteret med regeringen, når den kan sælge sine aktier.

Warren Buffett s Berkshire Hathaway Inc. meddelte tirsdag, at den havde købt 10 millioner aktier af GM, hvilket gør det til selskabets 20. største investor.

GM ’s kreditvurderinger faldt fra investeringsklasse status i 2005. Selskabet er nu vurderet på højeste spekulationsgrad niveau af Moody’ s Investors Service og Standard Poor ’s.

‘Vi er tilbage, vi er sunde, vi er omstruktureret,’ sagde Akerson. ‘Vi har en omkostningsstruktur, der nu passer til efterspørgslen på markedet.’

Resultatfokus

Inden for de næste tre år vil 70 procent af GM ’s produktportefølje blive udskiftet, siger Akerson. Han ønsker også at øge GM’ s justerede margener med 5,8 procent i første kvartal, hvor man ser at ‘verdensklasse’ – margen er 8 procent til 10 procent .

En del af, hvad der holder virksomheden tilbage, er GMs forretning i Europa, hvor den tabte 16,4 mia. Dollars siden 1999. Akerson var en del af GM-bestyrelsen, der besluttede sig for at sælge selskabets tyske baserede Opel-enhed i 2009 og automaker dukkede op til at bryde selv sidste år indtil november, da Europas økonomi blev værre.

‘Hvis Opel bryder lige i år, ville vi hoppe til næsten lige over 7,’ sagde han. Toyota ’s globale salg steg 18 procent i første kvartal til 2,49 millioner, topping GM’ Moncler Udsalg s 2.28 millioner. Mens Toyota ønsker mere end dobbelt overskud i år, sagde Akerson det ikke kommer på GMs bekostning.

‘Det har ikke været så langt,’ sagde han. ‘Men det kunne sikkert være; det er noget vi skal se. ‘

Han kender Toyota’s styrker for første gang. Akerson fortalte en historie om de tidlige år af hans ægteskab, da hans kone, Karin, havde en Billige Moncler Jakke Herre så dårlig oplevelse hos en Chevy-sælger, at de forlod forhandleren og købte en japansk bil.